Weetjes

Wist u dat…

Bakkerij Aroma in 1929 voor het eerst haar deuren opende?

In die tijd ging opa Bekkers met paard en wagen lang de deuren. Nu bakken Marcel en Ellen Bekkers met dezelfde passie, bevlogenheid en liefde als hun voorgangers dagelijks talrijke bijzondere broodsoorten, vlaaien en seizoensgebonden lekkernijen.

Wij graag genieten van onze Limburgse natuur?

Wij besteden veel aandacht aan het vinden van de mooiste, eerlijkste en beste streekproducten, vers van het land. Want alleen zo kun je de lekkerste producten maken. De ingrediënten voor onze lekkernijen komen uit heel Limburg.

Wij voornamelijk gebruik maken van Limburgse streekproducten?

De ingrediënten voor onze lekkernijen komen uit heel Limburg: het Kollenberger speltgraan uit Beek, Urmond, Valkenburg, Schinnen en Voerendaal. Het fruit uit Bemelen, noten uit Ospel, zuivel uit Schimmert, mosterd uit Maastricht en Gulpen en Livarspek uit Echt.

Aroma staat voor liefde?

Voor liefde voor het vak. Liefde voor brood. Voor vlaai. En voor alle andere specialiteiten die wij op authentieke wijze, met alleen de beste ingrediënten voor u bakken. Wij werken veelal met ingrediënten van Limburgse bodem; eerlijke streekproducten met een pure smaak.

Al onze lekkernijen op ambachtelijke wijze worden gebakken?

Al onze specialiteiten worden met liefde voor u gebakken in een stenen vloeroven. Dit geeft onze broden en vlaaien hun unieke smaak, geur en kleur geeft. Bezoek onze bakkerij en laat uw zintuigen prikkelen door de heerlijke geur en volle smaak van onze lekkernijen.

Vezelrijke voeding belangrijk is voor een goede gezondheid?

Voedingsvezels dragen bij aan een goede gezondheid. Ze zorgen voor een goede darmflora, die zorgt voor een goede weerstand, en stimuleren en bevorderen de stoelgang. Bovendien zorgen vezels voor een verzadigd gevoeld na het eten, waardoor je minder gaat eten.

Spelt één van de oudste graansoorten ter wereld is?

Spelt werd van oudsher gebruikt in landen als Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Het werd later verdrongen door tarwe, die een hogere opbrengst heeft en niet gepeld hoeft te worden. Dit in tegenstelling tot spelt, waarbij na het dorsen het koren van het kaf gescheiden worden.

Spelt goed is voor het milieu?

Spelt stelt weinig eisen aan de bodem en gedijt in bijna elk klimaat. Het heeft minder bemesting nodig dan andere graansoorten en is minder vatbaar voor ziekten. Lekker en goed voor het milieu!

Spelt goed is voor een gezond lichaam?

Spelt zit boordevol eiwitten, vitaminen, mineralen, suikers en vetten. Stuk voor stuk componenten die nodig zijn voor het goed functioneren van het lichaam. Spelt levert een positieve bijdrage aan de stofwisseling en het energiepeil van het lichaam.

Spelt bijdraagt aan een goede darmflora?

Spelt is makkelijk verteerbaar, wat een gunstig effect heeft op de darmflora. Deze zorgt op zijn beurt voor een goede weerstand en stimuleert en bevordert de stoelgang. Bovendien zorgen vezels voor een verzadigd gevoeld na het eten, waardoor je minder gaat eten.

Spelt past in een bewuste leefstijl?

Spelt is makkelijk verteerbaar en een goede bron van vitaminen en mineralen als fosfor, ijzer en zink. Spelt heeft een positiever effect op de bloedsuikerspiegel en op uw gewicht dan tarwe en de meeste andere graansoorten.

Vitamines en mineralen onmisbaar zijn?

Vitamines en mineralen komen in kleine hoeveelheden voor in ons voedsel, maar zijn onmisbaar voor een goede gezondheid en normale groei en ontwikkeling van het lichaam.

Spelt gezonder is dan tarwe?

Spelt lijkt veel op tarwe, maar bevat meer vetten en eiwitten en hogere gehaltes aan vitaminen en mineralen, die een positief effect hebben op de energiehuishouding. Bovendien geeft spelt 3% meer energie, doordat het zetmeel in het graan beter verteerd kan worden.

Spelt een positief effect heeft op de bloedsuikerspiegel?

Spelt bevat essentiële vetzuren en aminozuren. Deze hebben een evenwichtige invloed op de bloedsuikerspiegel, waardoor schommelingen in de bloedsuiker kunnen worden voorkomen.

Speltbroden gezonder zijn dan tarwebroden?

Speltgraan biedt een mooi en gezond alternatief voor dit tarwe. Maak een keuze uit ons ruime assortiment lekkernijen en proef en ervaar zelf de pure smaakbeleving van speltgraan: makkelijk verteerbaar en een bron van vitaminen en mineralen.

Spelt goed is voor hart- en bloedvaten?

Spelt bevat hoogwaardige, onverzadigde vetzuren en géén cholesterine. Spelt reinigt als het ware de bloedvaten en vermindert de kans op hartaandoeningen.

Spelt bijdraagt aan een goed humeur?

Spelt bevat essentiële aminozuren die in het lichaam de productie van hormonen activeren die ervoor zorgen dat we ons blij en gelukkig voelen.

Bakkerij Aroma uitsluitend Kollenberger spelt gebruikt?

Vroeger werd spelt in Sittard op de Kollenberg verbouwd. Inmiddels gebeurt dit op meer plaatsen, maar wij maken alleen gebruik van echt, Kollenberger speltgraan.

Spelt niet geschikt is voor mensen met een glutenintolerantie?

Spelt bevat een hoog gehalte aan gluten. Dit is gunstig voor het bakken van het brood, maar niet goed voor mensen met een glutenintolerantie.

Spelt niet alleen lekker is in brood?

Bakkerij Aroma bakt heerlijke speltbroden, maar gebruikt spelt ook om overheerlijke vlaaien te bakken. Daarnaast kan spelt ook gebruikt worden om macaroni of andere pasta’s, koekjes, crackers en zelfs pizzabodems te maken. Deze producten zijn naast ons eigen assortiment ook te koop in onze bakkerij.

Wij een neus hebben voor Limburgse specialiteiten?

Voor lekker, eerlijk en Limburgs genieten bent u bij ons aan het juiste adres. Kom eens lang en laat uw zintuigen prikkelen door de heerlijke geur en volle smaak van onze lekkernijen. In onze bakkerij vindt u ook verschillende soorten speltpasta, fruitsappen en lekkere jams.

Wij dol zijn op de seizoenen?

Wij laten ons ieder jaargetij opnieuw inspireren door al het lekkers van dat moment. Wat dacht u van zuurkoolvlaai met rookworst en Gulpener Mosterd? Of hartig speltbrood met boerenkool en worst? En ’s zomers is er natuurlijk overheerlijke fruitgebak. Lekker!

Contact

Bakkerij Aroma
Op de Heugden 42
6371 XM Landgraaf

Tel: 045 – 531 3225
info@bakkerij-aroma.com

KvK-nummer: 14049223

Openingstijden

Maandag: Gesloten

Dinsdag t/m Vrijdag:
08.00u tot 18.00u

Zaterdag:
07.00u tot 15.00u

Parkeren kan op ons
eigen parkeerterrein

Facebook

Bakkerij Aroma

10 hours 28 minutes ago

Speciaal voor Liam gemaakt 💙

Bakkerij Aroma

2 days 10 hours ago

Bakkerij Aroma updated their cover photo.

Bakkerij Aroma

1 week 4 days ago

Vanmorgen in alle vroegte hebben wij deze heerlijke Vasteloavendsvlaai gemaakt voor Prins Delano de 1e. Delano, we wensen je nog een paar heerlijke carnavalsdagen toe, Allaaf!
Wij gaan uiteraard ook genieten van de Carnaval en rusten daarna nog even uit. Onze bakkerij is gesloten t/m 19 februari.
Veer wunsche uch inge sjunne Vasteloavend ❤️💛💚

Bakkerij Aroma

1 week 6 days ago

De winnares van de Flûgelvlaai is deze vanmiddag komen ophalen. Laat hem smaken!!
Ook zin in Flûgelvlaai??
Alleen morgen nog te koop in onze bakkerij. Bestellen kan altijd maar OP=OP 🙂 045-5313225

Bakkerij Aroma

1 week 6 days ago

EN DE WINNAAR VAN ONS OVERHEERLIJKE CARNAVALSPAKKET "VA ALLES GET" IS GEWORDEN.......................

Sandarijn Hilkhuijzen!

Proficiat Sandarijn, je pakket mag morgen tussen 7.00 en 15.00 uur opgehaald worden.
Niet gewonnen? T/m morgen kunt zijn de carnavals pakketten bij ons in de winkel te koop voor € 11,11. Bestellen kan, bel ons dan op: 045-5313225.

Bakkerij Aroma

2 weeks 5 hours ago

Wij gaan Carnaval vieren en daarom is onze bakkerij gesloten van 11 t/m 17 februari.
Heeft u nog brood, broodjes of iets lekkers nodig, bel ons dan op 045-5313225. Allaaf!!

Bakkerij Aroma

2 weeks 1 day ago

JAAAAAAAA, ons Carnavalspakket "VA ALLES GET" is er weer!! 3 Berlinerbollen, 3 Quarkini's, 3 Strikken en 2 Appelberliner voor € 11,11
Je kunt deze ook winnen: Like onze Facebook pagina en deel dit bericht. Vrijdag maken we de winnaar beken. Veel succes!!

Bakkerij Aroma

2 weeks 5 days ago

De eerste prijswinnares is haar prijs al komen ophalen: 5 Vasteloavendssjuutjes met Likor43. Laat het smaken!! :-)

Bakkerij Aroma

2 weeks 6 days ago

We zijn een beetje overrompelt door de vele leuke reacties die wij op onze Like&Deel aktie gekregen hebben. Geweldig!!

De winnaars zijn...................

De Flûgelvlaai is gewonnen door: Lara Packbier

De 5 Vasteloavends sjuutjes met Likor 43 zijn gewonnen door: Sandra Franck van Espen

Van harte gefeliciteerd, jullie prijs ligt morgen, zaterdag 3 februari, klaar voor jullie in onze bakkerij!

Heb je nu niet gewonnen? De Flûgelvlaai en Vasteloavends sjuutjes zijn t/m carnavalszaterdag gewoon te koop in onze bakkerij. Bestellen kan ook: 045-5313225