Weetjes

Wist u dat…

Bakkerij Aroma in 1929 voor het eerst haar deuren opende?

In die tijd ging opa Bekkers met paard en wagen lang de deuren. Nu bakken Marcel en Ellen Bekkers met dezelfde passie, bevlogenheid en liefde als hun voorgangers dagelijks talrijke bijzondere broodsoorten, vlaaien en seizoensgebonden lekkernijen.

Wij graag genieten van onze Limburgse natuur?

Wij besteden veel aandacht aan het vinden van de mooiste, eerlijkste en beste streekproducten, vers van het land. Want alleen zo kun je de lekkerste producten maken. De ingrediënten voor onze lekkernijen komen uit heel Limburg.

Wij voornamelijk gebruik maken van Limburgse streekproducten?

De ingrediënten voor onze lekkernijen komen uit heel Limburg: het Kollenberger speltgraan uit Beek, Urmond, Valkenburg, Schinnen en Voerendaal. Het fruit uit Bemelen, noten uit Ospel, zuivel uit Schimmert, mosterd uit Maastricht en Gulpen en Livarspek uit Echt.

Aroma staat voor liefde?

Voor liefde voor het vak. Liefde voor brood. Voor vlaai. En voor alle andere specialiteiten die wij op authentieke wijze, met alleen de beste ingrediënten voor u bakken. Wij werken veelal met ingrediënten van Limburgse bodem; eerlijke streekproducten met een pure smaak.

Al onze lekkernijen op ambachtelijke wijze worden gebakken?

Al onze specialiteiten worden met liefde voor u gebakken in een stenen vloeroven. Dit geeft onze broden en vlaaien hun unieke smaak, geur en kleur geeft. Bezoek onze bakkerij en laat uw zintuigen prikkelen door de heerlijke geur en volle smaak van onze lekkernijen.

Vezelrijke voeding belangrijk is voor een goede gezondheid?

Voedingsvezels dragen bij aan een goede gezondheid. Ze zorgen voor een goede darmflora, die zorgt voor een goede weerstand, en stimuleren en bevorderen de stoelgang. Bovendien zorgen vezels voor een verzadigd gevoeld na het eten, waardoor je minder gaat eten.

Spelt één van de oudste graansoorten ter wereld is?

Spelt werd van oudsher gebruikt in landen als Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Het werd later verdrongen door tarwe, die een hogere opbrengst heeft en niet gepeld hoeft te worden. Dit in tegenstelling tot spelt, waarbij na het dorsen het koren van het kaf gescheiden worden.

Spelt goed is voor het milieu?

Spelt stelt weinig eisen aan de bodem en gedijt in bijna elk klimaat. Het heeft minder bemesting nodig dan andere graansoorten en is minder vatbaar voor ziekten. Lekker en goed voor het milieu!

Spelt goed is voor een gezond lichaam?

Spelt zit boordevol eiwitten, vitaminen, mineralen, suikers en vetten. Stuk voor stuk componenten die nodig zijn voor het goed functioneren van het lichaam. Spelt levert een positieve bijdrage aan de stofwisseling en het energiepeil van het lichaam.

Spelt bijdraagt aan een goede darmflora?

Spelt is makkelijk verteerbaar, wat een gunstig effect heeft op de darmflora. Deze zorgt op zijn beurt voor een goede weerstand en stimuleert en bevordert de stoelgang. Bovendien zorgen vezels voor een verzadigd gevoeld na het eten, waardoor je minder gaat eten.

Spelt past in een bewuste leefstijl?

Spelt is makkelijk verteerbaar en een goede bron van vitaminen en mineralen als fosfor, ijzer en zink. Spelt heeft een positiever effect op de bloedsuikerspiegel en op uw gewicht dan tarwe en de meeste andere graansoorten.

Vitamines en mineralen onmisbaar zijn?

Vitamines en mineralen komen in kleine hoeveelheden voor in ons voedsel, maar zijn onmisbaar voor een goede gezondheid en normale groei en ontwikkeling van het lichaam.

Spelt gezonder is dan tarwe?

Spelt lijkt veel op tarwe, maar bevat meer vetten en eiwitten en hogere gehaltes aan vitaminen en mineralen, die een positief effect hebben op de energiehuishouding. Bovendien geeft spelt 3% meer energie, doordat het zetmeel in het graan beter verteerd kan worden.

Spelt een positief effect heeft op de bloedsuikerspiegel?

Spelt bevat essentiële vetzuren en aminozuren. Deze hebben een evenwichtige invloed op de bloedsuikerspiegel, waardoor schommelingen in de bloedsuiker kunnen worden voorkomen.

Speltbroden gezonder zijn dan tarwebroden?

Speltgraan biedt een mooi en gezond alternatief voor dit tarwe. Maak een keuze uit ons ruime assortiment lekkernijen en proef en ervaar zelf de pure smaakbeleving van speltgraan: makkelijk verteerbaar en een bron van vitaminen en mineralen.

Spelt goed is voor hart- en bloedvaten?

Spelt bevat hoogwaardige, onverzadigde vetzuren en géén cholesterine. Spelt reinigt als het ware de bloedvaten en vermindert de kans op hartaandoeningen.

Spelt bijdraagt aan een goed humeur?

Spelt bevat essentiële aminozuren die in het lichaam de productie van hormonen activeren die ervoor zorgen dat we ons blij en gelukkig voelen.

Bakkerij Aroma uitsluitend Kollenberger spelt gebruikt?

Vroeger werd spelt in Sittard op de Kollenberg verbouwd. Inmiddels gebeurt dit op meer plaatsen, maar wij maken alleen gebruik van echt, Kollenberger speltgraan.

Spelt niet geschikt is voor mensen met een glutenintolerantie?

Spelt bevat een hoog gehalte aan gluten. Dit is gunstig voor het bakken van het brood, maar niet goed voor mensen met een glutenintolerantie.

Spelt niet alleen lekker is in brood?

Bakkerij Aroma bakt heerlijke speltbroden, maar gebruikt spelt ook om overheerlijke vlaaien te bakken. Daarnaast kan spelt ook gebruikt worden om koekjes, crackers en zelfs pizzabodems te maken. Deze producten zijn naast ons eigen assortiment ook te koop in onze bakkerij.

Wij een neus hebben voor Limburgse specialiteiten?

Voor lekker, eerlijk en Limburgs genieten bent u bij ons aan het juiste adres. Kom eens lang en laat uw zintuigen prikkelen door de heerlijke geur en volle smaak van onze lekkernijen. In onze bakkerij vindt u o.a. ook speltbloem en speltmeel voor de thuisbakker, fruitsappen en lekkere speltmuesli.

Wij dol zijn op de seizoenen?

Wij laten ons ieder jaargetij opnieuw inspireren door al het lekkers van dat moment. Wat dacht u van zuurkoolvlaai met rookworst en Gulpener Mosterd? Of hartig speltbrood met boerenkool en worst? En ’s zomers is er natuurlijk overheerlijke fruitgebak. Lekker!

Contact

Bakkerij Aroma
Op de Heugden 42
6371 XM Landgraaf

Tel: 045 – 531 3225
info@bakkerij-aroma.com

KvK-nummer: 14049223

Webshop Algemene Voorwaarden
Openingstijden

Maandag & Dinsdag: Gesloten
Woensdag t/m Vrijdag: 08.00u tot 18.00u
Zaterdag: 07.00u tot 15.00u
Parkeren kan op ons eigen parkeerterrein

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief!
Ik ben
Facebook Feed
Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
🥳🥳 We hebben een jubilaris in ons midden!! 
Onze bakker, kleine Marcel (we hebben nl. ook een lange Marcel hier rond lopen) 😉 is vandaag precies 2️⃣5️⃣jaar werkzaam in onze bakkerij en dat hebben we vanmorgen met het hele team gevierd met een high-tea bij Shoko in Simpelveld🥂🎂
Marcel, gefeliciteerd met deze mijlpaal. Geniet ervan 🎁

🥳🥳 We hebben een jubilaris in ons midden!!
Onze bakker, kleine Marcel (we hebben nl. ook een lange Marcel hier rond lopen) 😉 is vandaag precies 2️⃣5️⃣jaar werkzaam in onze bakkerij en dat hebben we vanmorgen met het hele team gevierd met een high-tea bij Shoko in Simpelveld🥂🎂
Marcel, gefeliciteerd met deze mijlpaal. Geniet ervan 🎁
... See MoreSee Less

2 days ago

65 CommentsComment on Facebook

Gefeliciteerd 🎉🎈🎉

Hartelijk gefeliciteerd!!

Proficiat

Gefeliciteerd 🥳

Gefeliciteerd topper💪🥰🎉

Gefeliciteerd

Gefeliciteerd 🥳

Gefeliciteerd Marcel🥂

Van harte gefeliciteerd !!!

🥳🎉💐🍾

👍 Proficiat

Gefeliciteerd

Gefeliciteerd 🥳

Proficiat 🎉🎉🎉

Gezellig uitje! Van ♥️e gefeliciteerd met en voor kleine Marcel 🥳🥂

Het was heel gezellig😃

Proficiat 🍾

Proficiat Marcel👍🔝🍾🥂 van Gerda ,heel lang geleden jullie 1ste winkelbediende van je vader en moeder destijds .inmiddels bijna 50 jaar geleden ,toen was jij pas 9 maanden oud hihi.

Van harte gefeliciteerd met het 25 jarig jubileum

Lieve Ellen Marcel en het hele team.bedankt voor de heerlijk high tea het was geweldig.jullie zijn toppers.👍💖

Gefeliciteerd 🥂

Gefeliciteerd

Load More

🍂🍎 Herfst-appel brood🍎🍂

Een heerlijk speltbrood gevuld met appeltjes, walnoten en hazelnoten.
Lekker met een stukje kaas of stroop!

🍂🍎 Herfst-appel brood🍎🍂

Een heerlijk speltbrood gevuld met appeltjes, walnoten en hazelnoten.
Lekker met een stukje kaas of stroop!
... See MoreSee Less

4 days ago

9 CommentsComment on Facebook

😋😋

Lekker yammi 👍

😋

Sieht richtig lecker aus. 👍😀

Waarom delen jullie dit nou weer! Moet ik dat ook weer proeven.......

Marco Claassens deze morgen halen!!.hmmm

Marina Pietjepuk

Water loopt letterlijk in mijn mond 😋😋😋

Kijk eens ...net een gezicht.

Load More

JOIN US! 🤩🤩
Delen, héél graag 😍🙏
... See MoreSee Less

5 days ago

1 CommentComment on Facebook

Gedeeld

🥖Donderdag=broodjesdag!

10 harde broodjes in 1 zak voor €3,50.
Tot zo in onze winkel.

Ondanks de wegwerkzaamheden zijn wij  goed bereikbaar als u langs de Dormig naar ons toe rijdt 🚙🚲🏍🛵

🥖Donderdag=broodjesdag!

10 harde broodjes in 1 zak voor €3,50.
Tot zo in onze winkel.

Ondanks de wegwerkzaamheden zijn wij goed bereikbaar als u langs de Dormig naar ons toe rijdt 🚙🚲🏍🛵
... See MoreSee Less

5 days ago
Wij zijn ondanks de wegwerkzaamheden goed bereikbaar!

🚘Komt u vanuit Heerlen? 
Sla op de Heerlenseweg rechtsaf (voor het begin van de busbaan) en daarna meteen linksaf de Frans Erenslaan in. Op het einde van de weg gaat u naar links en dan meteen naar rechts (bij restaurant HongKong) naar de Poststraat. Neem de 4e straat links (Dormigstraat) en aan het einde slaat u linksaf naar Op de Heugden. De bakkerij bevindt zich dan aan de linkerkant.

🚘Komt u vanuit Schaesberg? 
Rij dan langs de P&P kerk en ga bij de rotonde rechtdoor en de brug over. Sla voor Restaurant HongKong naar rechts naar de Poststraat. Neem de 4e straat links (Dormigstraat) en aan het einde slaat u linksaf naar Op de Heugden. De bakkerij bevindt zich dan aan de linkerkant.

🚘Komt u vanuit Nieuwenhagen of Waubach?
Rij dan langs Op de Kamp en de Dormig naar ons toe, langs deze weg is Op de Heugden gewoon open.

Alvast bedankt voor uw begrip!

Heeft u vragen? Bel of mail ons.
☎️045-5313225
💻info@bakkerij-aroma.com

Wij zijn ondanks de wegwerkzaamheden goed bereikbaar!

🚘Komt u vanuit Heerlen?
Sla op de Heerlenseweg rechtsaf (voor het begin van de busbaan) en daarna meteen linksaf de Frans Erenslaan in. Op het einde van de weg gaat u naar links en dan meteen naar rechts (bij restaurant HongKong) naar de Poststraat. Neem de 4e straat links (Dormigstraat) en aan het einde slaat u linksaf naar Op de Heugden. De bakkerij bevindt zich dan aan de linkerkant.

🚘Komt u vanuit Schaesberg?
Rij dan langs de P&P kerk en ga bij de rotonde rechtdoor en de brug over. Sla voor Restaurant HongKong naar rechts naar de Poststraat. Neem de 4e straat links (Dormigstraat) en aan het einde slaat u linksaf naar Op de Heugden. De bakkerij bevindt zich dan aan de linkerkant.

🚘Komt u vanuit Nieuwenhagen of Waubach?
Rij dan langs Op de Kamp en de Dormig naar ons toe, langs deze weg is Op de Heugden gewoon open.

Alvast bedankt voor uw begrip!

Heeft u vragen? Bel of mail ons.
☎️045-5313225
💻info@bakkerij-aroma.com
... See MoreSee Less

6 days ago
Onze bakker Martijn is dit weekend getrouwd 💘 We wensen Martijn en Christina heel veel geluk en liefde toe.Image attachment

Onze bakker Martijn is dit weekend getrouwd 💘 We wensen Martijn en Christina heel veel geluk en liefde toe. ... See MoreSee Less

1 week ago

35 CommentsComment on Facebook

Gefeliciteerd!🎈

Hartelijk Gefeliciteerd met jullie huwelijk.

Proficiat en een prachtige taart zeg!

Wat een mooi bruidspaar!! Heel veel geluk en liefde saampjes🍀❤🍀❤🍀

Prachtig bruidspaar prachtige taart! Van harte gefeliciteerd.

Hartelijk Gefeliciteerd 💍🥂

Gefeliciteerd

Gefeliciteerd en veel geluk samen

Het was een prachtige maar ook heerlijke taart. 😃😃

Gefeliciteerd 💝🎉

Gefeliciteerd!💐🍾🥂

Proficiat!

Gefeliciteerd en een mooie taart 🍰

Heel veel geluk gezondheid en liefde samen !!

Van harte gefeliciteerd.

Van harte gefeliciteerd met jullie huwelijk

Wouw. Gefeliciteerd Martijn

Gefeliciteerd 🥳

Hele mooie taart!

Gefeliciteerd

Proficiat 🍾 🥂

Load More

🍂 Hij is er weer: onze Herfstcake! 
Favoriet van vele. Heerlijke speltcake goed gevuld met verse appeltjes, hazelnoten, walnoten en pistachenootjes🍎🍏 
Tot zo in onze winkel. 

Ondanks alle wegwerkzaamheden zijn wij gewoon bereikbaar. Het makkelijkste is als u langs de Dormig naar ons toe rijdt. U kunt de auto parkeren op onze parkeerplaats 🚘

🍂 Hij is er weer: onze Herfstcake!
Favoriet van vele. Heerlijke speltcake goed gevuld met verse appeltjes, hazelnoten, walnoten en pistachenootjes🍎🍏
Tot zo in onze winkel.

Ondanks alle wegwerkzaamheden zijn wij gewoon bereikbaar. Het makkelijkste is als u langs de Dormig naar ons toe rijdt. U kunt de auto parkeren op onze parkeerplaats 🚘
... See MoreSee Less

2 weeks ago

9 CommentsComment on Facebook

Heerlijk!!

Mmmm lekkerrrrrr. 😋

Oh lekker, fijn weekend

Brigitte Schmitz

Black Starliner daar is hij weer 👀

En die is lekkerrrrr 🤤

🤤 die wil ik ik mijn buik!!!

Nicolle Martens haal eens🤣

Load More

Vanaf 18 september 2023 gaat de gemeente Landgraaf de riolering aanpakken vanaf de Heerlenseweg via het Streeperkruis naar Op de Heugden. Dit gaat in verschillende fases, wij houden u graag op de hoogte!

We kunnen in deze periode wat overlast verwachten. Op dit moment zijn wij gewoon te bereiken als u langs de Dorrmig naar ons toe rijdt. U kunt uw auto op onze parkeerplaats en de parkeerplekken op de straat parkeren.

🚘Komt u vanuit Heerlen? Sla op de Heerlenseweg rechtsaf (voor het begin van de busbaan) en daarna meteen linksaf de Frans Erenslaan in. Op het einde van de weg gaat u naar links en dan meteen naar rechts (bij restaurant HongKong) naar de Poststraat. Neem de 4e straat links (Dormigstraat) en aan het einde slaat u linksaf naar Op de Heugden. De bakkerij bevindt zich dan aan de linkerkant.

🚘Komt u vanuit Schaesberg? Rij dan langs de P&P kerk en ga bij de rotonde rechtdoor en de brug over. Sla voor Restaurant HongKong naar rechts naar de Poststraat. Neem de 4e straat links (Dormigstraat) en aan het einde slaat u linksaf naar Op de Heugden. De bakkerij bevindt zich dan aan de linkerkant.

Alvast bedankt voor uw begrip!

Heeft u vragen? Bel of mail ons.
☎️045-5313225
💻info@bakkerij-aroma.com

Vanaf 18 september 2023 gaat de gemeente Landgraaf de riolering aanpakken vanaf de Heerlenseweg via het Streeperkruis naar Op de Heugden. Dit gaat in verschillende fases, wij houden u graag op de hoogte!

We kunnen in deze periode wat overlast verwachten. Op dit moment zijn wij gewoon te bereiken als u langs de Dorrmig naar ons toe rijdt. U kunt uw auto op onze parkeerplaats en de parkeerplekken op de straat parkeren.

🚘Komt u vanuit Heerlen? Sla op de Heerlenseweg rechtsaf (voor het begin van de busbaan) en daarna meteen linksaf de Frans Erenslaan in. Op het einde van de weg gaat u naar links en dan meteen naar rechts (bij restaurant HongKong) naar de Poststraat. Neem de 4e straat links (Dormigstraat) en aan het einde slaat u linksaf naar Op de Heugden. De bakkerij bevindt zich dan aan de linkerkant.

🚘Komt u vanuit Schaesberg? Rij dan langs de P&P kerk en ga bij de rotonde rechtdoor en de brug over. Sla voor Restaurant HongKong naar rechts naar de Poststraat. Neem de 4e straat links (Dormigstraat) en aan het einde slaat u linksaf naar Op de Heugden. De bakkerij bevindt zich dan aan de linkerkant.

Alvast bedankt voor uw begrip!

Heeft u vragen? Bel of mail ons.
☎️045-5313225
💻info@bakkerij-aroma.com
... See MoreSee Less

2 weeks ago

4 CommentsComment on Facebook

Marij Gulpers-Rajh

Leo Pieters ....

Bianca Vonken

Cyriëlle Logister hier zie je wat deze week afgesloten is

UPDATE: ALLE KISTEN EN INSCHIETERS ZIJN VERKOCHT‼️

Mooie houten veiling kisten te koop €7,50 per stuk. We hebben er 10.
Tevens 2 houten inschieters uit onze bakkerij, ideaal voor de presentatie van tapas/kaasplank. €10 per stuk. 
Wacht niet te lang, op=op!Image attachmentImage attachment

UPDATE: ALLE KISTEN EN INSCHIETERS ZIJN VERKOCHT‼️

Mooie houten veiling kisten te koop €7,50 per stuk. We hebben er 10.
Tevens 2 houten inschieters uit onze bakkerij, ideaal voor de presentatie van tapas/kaasplank. €10 per stuk.
Wacht niet te lang, op=op!
... See MoreSee Less

3 weeks ago

19 CommentsComment on Facebook

Graag 2 veilingkisten 🥰😍

Ik wil ook graag 2 veilingskisten 👍 Ik kan ze vandaag nog ophalen

Zijn er nog kisten beschikbaar?

Melissa Baggen

Ik zou graag zo'n inschieter willen kopen.

Ik zou 2 veilingkisten hebben..

Zijn er nog beschikbaar

Ik had er ook graag 2 gehad

Ik wil ook graag een inschieter kom vrijdagmorgen ophalen

Had ik dat geweten

Als er nog een heeft waar die 1977 op staat dan wil ik er heel graag een?

Hoi hoi ik zou ook nog graag zo'n inschieter willen kopen

graag 2 kratjes en een kaasplank die iets grijzere

Schade, zuweit weg. Grüessli aus der Schweiz. 👍👍👍

Pascal Jacqueline Werink

Zo die waren snel weg

Zijn er nog kistjes?

Zijn er nog inschieters over ? Dan zou ik graag een willen kopen.

Heeft u nog een inschieter?

Load More

🌡☀️ Feeling hot hot hot!
Ook vandaag stijgt het kwik tot boven de 30 graden. Niets lekkerder om vanavond te BBQ-en. Heerlijk met ons Mediteraans stokbrood 🥖 erbij, gevuld met zongedroogde tomaatjes.

🌡☀️ Feeling hot hot hot!
Ook vandaag stijgt het kwik tot boven de 30 graden. Niets lekkerder om vanavond te BBQ-en. Heerlijk met ons Mediteraans stokbrood 🥖 erbij, gevuld met zongedroogde tomaatjes.
... See MoreSee Less

4 weeks ago

2 CommentsComment on Facebook

Lekker

Gute Idee, kenne ich in der Schweiz nicht. 👍😀☺

Laad meer