Weetjes

Wist u dat…

Bakkerij Aroma in 1929 voor het eerst haar deuren opende?

In die tijd ging opa Bekkers met paard en wagen lang de deuren. Nu bakken Marcel en Ellen Bekkers met dezelfde passie, bevlogenheid en liefde als hun voorgangers dagelijks talrijke bijzondere broodsoorten, vlaaien en seizoensgebonden lekkernijen.

Wij graag genieten van onze Limburgse natuur?

Wij besteden veel aandacht aan het vinden van de mooiste, eerlijkste en beste streekproducten, vers van het land. Want alleen zo kun je de lekkerste producten maken. De ingrediënten voor onze lekkernijen komen uit heel Limburg.

Wij voornamelijk gebruik maken van Limburgse streekproducten?

De ingrediënten voor onze lekkernijen komen uit heel Limburg: het Kollenberger speltgraan uit Beek, Urmond, Valkenburg, Schinnen en Voerendaal. Het fruit uit Bemelen, noten uit Ospel, zuivel uit Schimmert, mosterd uit Maastricht en Gulpen en Livarspek uit Echt.

Aroma staat voor liefde?

Voor liefde voor het vak. Liefde voor brood. Voor vlaai. En voor alle andere specialiteiten die wij op authentieke wijze, met alleen de beste ingrediënten voor u bakken. Wij werken veelal met ingrediënten van Limburgse bodem; eerlijke streekproducten met een pure smaak.

Al onze lekkernijen op ambachtelijke wijze worden gebakken?

Al onze specialiteiten worden met liefde voor u gebakken in een stenen vloeroven. Dit geeft onze broden en vlaaien hun unieke smaak, geur en kleur geeft. Bezoek onze bakkerij en laat uw zintuigen prikkelen door de heerlijke geur en volle smaak van onze lekkernijen.

Vezelrijke voeding belangrijk is voor een goede gezondheid?

Voedingsvezels dragen bij aan een goede gezondheid. Ze zorgen voor een goede darmflora, die zorgt voor een goede weerstand, en stimuleren en bevorderen de stoelgang. Bovendien zorgen vezels voor een verzadigd gevoeld na het eten, waardoor je minder gaat eten.

Spelt één van de oudste graansoorten ter wereld is?

Spelt werd van oudsher gebruikt in landen als Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Het werd later verdrongen door tarwe, die een hogere opbrengst heeft en niet gepeld hoeft te worden. Dit in tegenstelling tot spelt, waarbij na het dorsen het koren van het kaf gescheiden worden.

Spelt goed is voor het milieu?

Spelt stelt weinig eisen aan de bodem en gedijt in bijna elk klimaat. Het heeft minder bemesting nodig dan andere graansoorten en is minder vatbaar voor ziekten. Lekker en goed voor het milieu!

Spelt goed is voor een gezond lichaam?

Spelt zit boordevol eiwitten, vitaminen, mineralen, suikers en vetten. Stuk voor stuk componenten die nodig zijn voor het goed functioneren van het lichaam. Spelt levert een positieve bijdrage aan de stofwisseling en het energiepeil van het lichaam.

Spelt bijdraagt aan een goede darmflora?

Spelt is makkelijk verteerbaar, wat een gunstig effect heeft op de darmflora. Deze zorgt op zijn beurt voor een goede weerstand en stimuleert en bevordert de stoelgang. Bovendien zorgen vezels voor een verzadigd gevoeld na het eten, waardoor je minder gaat eten.

Spelt past in een bewuste leefstijl?

Spelt is makkelijk verteerbaar en een goede bron van vitaminen en mineralen als fosfor, ijzer en zink. Spelt heeft een positiever effect op de bloedsuikerspiegel en op uw gewicht dan tarwe en de meeste andere graansoorten.

Vitamines en mineralen onmisbaar zijn?

Vitamines en mineralen komen in kleine hoeveelheden voor in ons voedsel, maar zijn onmisbaar voor een goede gezondheid en normale groei en ontwikkeling van het lichaam.

Spelt gezonder is dan tarwe?

Spelt lijkt veel op tarwe, maar bevat meer vetten en eiwitten en hogere gehaltes aan vitaminen en mineralen, die een positief effect hebben op de energiehuishouding. Bovendien geeft spelt 3% meer energie, doordat het zetmeel in het graan beter verteerd kan worden.

Spelt een positief effect heeft op de bloedsuikerspiegel?

Spelt bevat essentiële vetzuren en aminozuren. Deze hebben een evenwichtige invloed op de bloedsuikerspiegel, waardoor schommelingen in de bloedsuiker kunnen worden voorkomen.

Speltbroden gezonder zijn dan tarwebroden?

Speltgraan biedt een mooi en gezond alternatief voor dit tarwe. Maak een keuze uit ons ruime assortiment lekkernijen en proef en ervaar zelf de pure smaakbeleving van speltgraan: makkelijk verteerbaar en een bron van vitaminen en mineralen.

Spelt goed is voor hart- en bloedvaten?

Spelt bevat hoogwaardige, onverzadigde vetzuren en géén cholesterine. Spelt reinigt als het ware de bloedvaten en vermindert de kans op hartaandoeningen.

Spelt bijdraagt aan een goed humeur?

Spelt bevat essentiële aminozuren die in het lichaam de productie van hormonen activeren die ervoor zorgen dat we ons blij en gelukkig voelen.

Bakkerij Aroma uitsluitend Kollenberger spelt gebruikt?

Vroeger werd spelt in Sittard op de Kollenberg verbouwd. Inmiddels gebeurt dit op meer plaatsen, maar wij maken alleen gebruik van echt, Kollenberger speltgraan.

Spelt niet geschikt is voor mensen met een glutenintolerantie?

Spelt bevat een hoog gehalte aan gluten. Dit is gunstig voor het bakken van het brood, maar niet goed voor mensen met een glutenintolerantie.

Spelt niet alleen lekker is in brood?

Bakkerij Aroma bakt heerlijke speltbroden, maar gebruikt spelt ook om overheerlijke vlaaien te bakken. Daarnaast kan spelt ook gebruikt worden om koekjes, crackers en zelfs pizzabodems te maken. Deze producten zijn naast ons eigen assortiment ook te koop in onze bakkerij.

Wij een neus hebben voor Limburgse specialiteiten?

Voor lekker, eerlijk en Limburgs genieten bent u bij ons aan het juiste adres. Kom eens lang en laat uw zintuigen prikkelen door de heerlijke geur en volle smaak van onze lekkernijen. In onze bakkerij vindt u o.a. ook speltbloem en speltmeel voor de thuisbakker, fruitsappen en lekkere speltmuesli.

Wij dol zijn op de seizoenen?

Wij laten ons ieder jaargetij opnieuw inspireren door al het lekkers van dat moment. Wat dacht u van zuurkoolvlaai met rookworst en Gulpener Mosterd? Of hartig speltbrood met boerenkool en worst? En ’s zomers is er natuurlijk overheerlijke fruitgebak. Lekker!

Contact

Bakkerij Aroma
Op de Heugden 42
6371 XM Landgraaf

Tel: 045 – 531 3225
info@bakkerij-aroma.com

KvK-nummer: 14049223

Webshop Algemene Voorwaarden
Openingstijden

Maandag & Dinsdag: Gesloten
Woensdag t/m Vrijdag: 08.00u tot 17.00u
Zaterdag: 07.00u tot 15.00u

Openingstijden tijdens feestdagen en vakanties kunnen afwijken. Houd hiervoor onze socials in de gaten of abonneer u op onze nieuwsbrief.

Parkeren kan op ons eigen parkeerterrein

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief!
Ik ben
Facebook Feed
Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Zondag is het Vaderdag!!
Vergeet niet iets lekkers te bestellen voor die lieve papa. Ook kunnen jullie nog meedoen aan de win aktie voor het Bierpull brood, het Bierpull bier pakket of de Vaderdag chococake. Morgen wordt er een winnaar bekend gemaakt 🍀Image attachmentImage attachment+1Image attachment

Zondag is het Vaderdag!!
Vergeet niet iets lekkers te bestellen voor die lieve papa. Ook kunnen jullie nog meedoen aan de win aktie voor het Bierpull brood, het Bierpull bier pakket of de Vaderdag chococake. Morgen wordt er een winnaar bekend gemaakt 🍀
... Bekijk meerZie minder

13 hours ago
Een hele spannende dag voor alle eindexamen leerlingen: vandaag komt éindelijk dat verlossende telefoontje!!! 

🥳🥳 GESLAAGD 🥳🥳

Dat vieren jullie natuurlijk met het allerlekkerste gebak of een heerlijk stuk Limburgse vlaai van Bakkerij Aroma 
Loop even binnen, er is voldoende 😊

Een hele spannende dag voor alle eindexamen leerlingen: vandaag komt éindelijk dat verlossende telefoontje!!!

🥳🥳 GESLAAGD 🥳🥳

Dat vieren jullie natuurlijk met het allerlekkerste gebak of een heerlijk stuk Limburgse vlaai van Bakkerij Aroma
Loop even binnen, er is voldoende 😊
... Bekijk meerZie minder

2 days ago

1 ReactieComment on Facebook

Done, de bananensoezen waren weer héérlijk@Bakkerij Aroma

16 juni Vaderdag:
Dit is de liefste papa van ze allemaal (volgens ons dan ;-) )

16 juni Vaderdag:
Dit is de liefste papa van ze allemaal (volgens ons dan 😉 )
... Bekijk meerZie minder

6 days ago
❗️WIN WIN WIN ❗️

🧔 Zondag 16 juni is het Vaderdag en we hebben weer allerlei lekkers om papa mee te verwennen:

🧔‍♂️ Ons Vaderdag Bier-pullbrood €4,95.
Dit brood (overigens zonder bier gemaakt 😉) past perfect bij het Vaderdag ontbijt die ochtend. 
🧑🏽‍🍼 Het Vaderdag Bier-pullbrood pakket €13,95
Dit pakket  bestaat uit een Bier-pull brood, een flesje Rolduc bier, een bakje tappenade en een bakje kruidenboter uit eigen bakkerij. Een ideaal pakket om smiddags of savonds mee te borrelen (dit en andere lekkere biertjes vind je uiteraard bij Slijterij Kuijpers Landgraaf )
👨‍👧‍👦 Onze Vaderdag chococake €4,95
Voor de zoete vaders onder ons een heerlijke double-choc chocolade cake in een mooi doosje.

Wie is de liefste (bonus)papa die dit lekkers verdient? Laat weten in de comments wat jij uitkiest om aan papa te geven en wie weet mag jij dit volgend weekend bij ons komen ophalen💁🏿‍♂️
We maken vrijdag de winnaar bekend!

Wil je niet wachten? Bestellen kan natuurlijk ook, bel ons op 045-5313225. 
Het delen van dit bericht wordt gewaardeerd 😊Image attachmentImage attachment+1Image attachment

❗️WIN WIN WIN ❗️

🧔 Zondag 16 juni is het Vaderdag en we hebben weer allerlei lekkers om papa mee te verwennen:

🧔‍♂️ Ons Vaderdag Bier-pullbrood €4,95.
Dit brood (overigens zonder bier gemaakt 😉) past perfect bij het Vaderdag ontbijt die ochtend.
🧑🏽‍🍼 Het Vaderdag Bier-pullbrood pakket €13,95
Dit pakket bestaat uit een Bier-pull brood, een flesje Rolduc bier, een bakje tappenade en een bakje kruidenboter uit eigen bakkerij. Een ideaal pakket om smiddags of savonds mee te borrelen (dit en andere lekkere biertjes vind je uiteraard bij Slijterij Kuijpers Landgraaf )
👨‍👧‍👦 Onze Vaderdag chococake €4,95
Voor de zoete vaders onder ons een heerlijke double-choc chocolade cake in een mooi doosje.

Wie is de liefste (bonus)papa die dit lekkers verdient? Laat weten in de comments wat jij uitkiest om aan papa te geven en wie weet mag jij dit volgend weekend bij ons komen ophalen💁🏿‍♂️
We maken vrijdag de winnaar bekend!

Wil je niet wachten? Bestellen kan natuurlijk ook, bel ons op 045-5313225.
Het delen van dit bericht wordt gewaardeerd 😊
... Bekijk meerZie minder

6 days ago

24 ReactiesComment on Facebook

Mijn kindjes zouden hun papa wel heel erg blij willen maken met de chocolade cake 🥰😇 helaas kan ik niet ook nog meedoen voor mijn eigen vader want hij is overleden . Dus Bakkerij Aroma dit zouden mijn kindjes geweldig vinden 🍀🤞🏻

Voor mijn fb loze vader die altijd voor iedereen klaar staat zich zelf wegcijfert

Mijn lieve vader zou heel blij zijn met het pakketje! Daar zal hij vast net zo van genieten zoals we gister van deze hebben genoten 🥰🍓

Voor mijn broer, die een lieve vader is voor mijn nichtje Nova, graag de chocolade cake.

Ik zou mijn vader blij willen maken met de chococake 🤩 ziet er lekker uit! 🍀

Voor mijn vader en schoonvader die helaas zijn overleden. Dan kunnen wij op zondag zowel proosten én de cake eten op onze vaders daarboven

Voor mijn lieve man, dit jaar zijn eerste vaderdag! 😍🥰🩷 wat maakt niet uit allemaal lekker🫠

Heerlijk om met vaderdag te proosten en snacken met jullie Heerlijk brood en kruidenboter 🍞. Dat weet papa Arjen Grouls absoluut te waarderen😉.

We gaan voor het bierpull pakket voor mijn lieve man en lieve papa 🥰.En dan lekker voor op de avond bij de bbq smullen maar 😋

Dat is natuurlijk mijn vader Bert Logister , opa van mijn kids 💙

👨🏼‍🍼Het vaderdag bierpull pakket🍺🍞 daar zouden we papa hier wel blij mee kunnen maken👍🏻 leuke actie! En het ziet er weer allemaal heerlijk uit.

Ik zou mijn vader er blij mee willen maken. Heerlijke chocolade cake

Voor de allerliefste vader die de slaapkamer voor onze dochter helemaal heeft verbouwd tussen zijn werk door.

Natuurlijk mijn man en de beste vader voor onze kinderen! 💗

Het bierpul pakket ziet er lekker uit

Het bierpul brood ziet fantastisch uit. Prachtig gemaakt. Dit is geweldig om op vaderdag samen met ons gezin heerlijk van te genieten! Dit gun ik Roel Florie heel graag.

Oh Bakkerij Aroma dat zou geweldig zijn voor, nu nog, mijn vriend! Die behalve de beste papa, over 3 weekjes ook nog mijn man gaat worden!!! De choco cake zou een super mooi extra cadeau zijn voor Johnny

Mijn twee zonen Frank en Luc ik vind ze super vaders💪👏🥳🥰

Een lekker Rolduc biertje voor Rene Canna

Ik gun Rutger Ghijsen het bierpul brood. Ideale voorbereiding op Pinkpop!

Het vaderdag bier pull pakket voor onze fb loze Ton.

Het bierpulbrood/pakket daar zal de papa van Luuk en Lieke van spullen… 🥰

Ik gun Marchello Blitz het vaderdag bierpullbrood pakket. Karin Scholtz

Sacha Wehner na ellende met de auto op vakantie is dit echt iets voor jou 💪🤞😘

Meer laden

🥖 Ook op zondagmorgen zin in verse broodjes? Probeer dan onze broodkrans eens. 10 speltbroodjes om zelf af te bakken. Ideaal voor ontbijt of bij de soep maar ook bij die lekkere tapas of 🧀 kaasplank. Ze liggen diepgevroren klaar in onze winkel voor €4,95.
Afbaktip:
●Broodkrans laten ontdooien
●Oven voorverwarmen op 200°
●Broodkrans afbakken in 5-7 minuten (afhankelijk van de oven)
●Smakelijk!

🥖 Ook op zondagmorgen zin in verse broodjes? Probeer dan onze broodkrans eens. 10 speltbroodjes om zelf af te bakken. Ideaal voor ontbijt of bij de soep maar ook bij die lekkere tapas of 🧀 kaasplank. Ze liggen diepgevroren klaar in onze winkel voor €4,95.
Afbaktip:
●Broodkrans laten ontdooien
●Oven voorverwarmen op 200°
●Broodkrans afbakken in 5-7 minuten (afhankelijk van de oven)
●Smakelijk!
... Bekijk meerZie minder

2 weeks ago

Waarom onze Appel-rabarbervlaai zo lekker is? Natuurlijk op de eerste plaats omdat we top-bakkers in onze bakkerij hebben rondlopen 😉 maar ook omdat we verse appeltjes en rabarber verwerken! Niks uit blik of diepvries maar zelf geschilde Limburgse appeltjes en rabarber. Ze zijn net uit de oven, tot zo 😋😋😋 ... Bekijk meerZie minder

2 weeks ago

4 ReactiesComment on Facebook

😋

🤩🤩🤩🤩

🍺🍷 Welk (stok)brood vind jij het lekkerst voor vanavond bij de borrel?? ... Bekijk meerZie minder

3 weeks ago

5 ReactiesComment on Facebook

Allemaal lekker😋

Kan niet kiezen 😀

Allemoal lekker. 😘

Ik heb keuzestress🤭

Mag ik vragen wat het ronde broodje is? Ziet er heerlijk uit.

Meer laden

❓️ Goedemorgen, weet jij wat onze bakkers nu aan het maken zijn?? 😋

❓️ Goedemorgen, weet jij wat onze bakkers nu aan het maken zijn?? 😋 ... Bekijk meerZie minder

3 weeks ago

26 ReactiesComment on Facebook

Zomiebollen

Frikandellen broodjes

Riestevla🫣

Appeltaart

Maakt niet uit! Maar ik weet dat het héél erg lekker is😋

Rabarber appeltaart

Appel rabarber, lekker mmmm

Appelrabarbertaart

Appeltaart

Fruithapjes, goed van jullie die ook in het assortiment hebben, altijd aan de gezondheid denken. Deze zijn natuurlijk voor Barbara. Van de rabarberbar!

🍎 rabarber 😋

Proemevlaai......!!of toch Appel/rabarber...😘🤪

Mmmmappel rabarber🤩

Rabarber appel crumble taartjes

Appeltaart lekkerrrrr

Rabarber vlaai mmmm

Appeltaart

Appelrabarber taart😋

Appel/rabarber... lekkerrrr

rabarber/appel

Rabarbertaartjes

Rabarber appel lekker

Gemengde fruitvla met rabarber

Appel rabarber vlaai 🤤

Vijgen brood

Meer laden

🥧 Cake to Go €3,50
Dit lekkere speltcakeje is gevuld met rood fruit en bestrooid met boterkruimels hmmmm 😋😋

🥧 Cake to Go €3,50
Dit lekkere speltcakeje is gevuld met rood fruit en bestrooid met boterkruimels hmmmm 😋😋
... Bekijk meerZie minder

3 weeks ago

4 ReactiesComment on Facebook

Lekker 😋🙋

Deze is echt heerlijk!! 😁

Zuut der heerlik oet.🎂😋

😋

Kinderfeestjes, wij krijgen hier vaak de vraag over of we deze ook organiseren. Helaas is hier binnen onze bakkerij geen ruimte voor maar bij onze collegas van de Bisschopsmolen in Maastricht wél. Informeer naar de mogelijkheden.

Kinderfeestjes, wij krijgen hier vaak de vraag over of we deze ook organiseren. Helaas is hier binnen onze bakkerij geen ruimte voor maar bij onze collega's van de Bisschopsmolen in Maastricht wél. Informeer naar de mogelijkheden.𝗞𝗶𝗻𝗱𝗲𝗿𝗳𝗲𝗲𝘀𝘁𝗷𝗲 𝗯𝗶𝗷 𝗗𝗲 𝗕𝗶𝘀𝘀𝗰𝗵𝗼𝗽𝘀𝗺𝗼𝗹𝗲𝗻
Bakken is een feest voor kinderen. Deeg kneden, koekjes uitsteken en stiekem van het deeg proeven. Bij De Bisschopsmolen gaan de kinderen aan de slag met het bakken van vlaaitjes, broodjes of koekjes 🍞🍪🥧

Onder begeleiding van de bakker gaan de kinderen aan de slag en krijgen ze wat lekkers. Na de workshop krijgen ze een 'Meesterbakker' certificaat en uiteraard gaat het zelfgemaakte lekkers mee naar huis 👨‍🍳🤩

𝙈𝙚𝙚𝙧 𝙞𝙣𝙛𝙤𝙧𝙢𝙖𝙩𝙞𝙚 𝙫𝙞𝙖
www.bisschopsmolen.nl/activiteiten/een-feest-voor-kinderen/

#kinderfeestje #feest #vlaai #brood #koekjes #bisschopsmolen #bakker #ambacht #vaneigenbodem #grainlabs #spelt #kollenbergerspelt
... Bekijk meerZie minder

4 weeks ago
Laad meer